Atletiekvereniging SPARK houdt 12 december a.s. voor de vijfde maal de Spijkenisse Marathon. In 2006 is deze marathon voor het eerst gelopen. Hij werd georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van atletiekvereniging Spark. Het mooie en snelle parcours is dit jaar gecertificeerd en de inschrijving is inmiddels opengesteld. Voor degenen die een marathon teveel van het goede vinden, is er ook een halve marathon en een loop over 5 en 10 kilometer.
Voorinschrijving via www.inschrijven.nl levert een extra korting op. De Spark marathon begint en eindigt in Spijkenisse en gaat verder vooral door de polder van Putten en langs de Bernisse.

Kijk voor meer informatie op www.spijkenissemarathon.nl

Spijkenisse-SPARK marathon, 12 december 2010
Met af en toe een paar spetters regen, zo nu en dan de zon kon om 11.00 uur door wethouder Kees Dijkman het startschot worden gegeven voor de 5e editie van de Spijkenisse SPARK marathon
- (klik om verder te lezen)

Aan de start stonden atleten met een behoorlijke staat van dienst in de atletiek. Niemand minder dan Luc Krotwaar, voormalig NL topatleet uit Eindhoven, Ralf Preibisch, de winnaar van de 3 voorgaande edities en diverse atleten uit binnen en buitenland hadden zich ingeschreven voor de marathon. Het deelnemersveld van de halve marathon werd verrassend opgeluisterd door niemand minder dan Patrick Kwist die een ontspannen trainingsloopje ter voorbereiding op de komende Bruggenloop in Rotterdam gepland had.Op de 5 en 10 km waren veel liefhebbers en aankomende talenten te bewonderen die een leuke en fantastische uitdaging in Spijkenisse wel zagen zitten. Direct na het startschot nam Patrick Kwist de leiding en werd gevolgd door de deelnemers van de hele en de halve marathon. Al vroeg in de wedstrijd bleek dat hij zijn constante vorm wist vast te houden waardoor hij al snel alleen kwam te lopen. Het parcours liep door Spijkenisse en ging door recreatiegebied de Bernisse terug naar sportpark De Brug. Het kan spoken op dit parcours, op de open stukken kun je behoorlijk veel last hebben van tegenwind. Een gezellig bandje zorgde voor sfeer rondom de kantine en het publiek genoot van het optreden van deze jonge muzikanten. Een kwartier later zijn de deelnemers van de 5 en 10 km gestart. Jeugdig talent had zich aangemeld en ook zij lieten zien wat zij konden. Terwijl alle deelnemers zich op het door de Atletiekunie gecertificeerde parcours bevonden werd op de atletiekbaan het finish gebied in gereedheid gebracht. Met de vele vrijwilligers die de organisatie tot haar beschikking had werd alles in goede banen geleid.


Goed bezette drankposten en veel begeleiding op het parcours zorgden ervoor dat deze jubileumeditie niet snel vergeten zal worden. Al snel kwamen de eerste deelnemers van de 5 en 10 km over de finish en werd er uitgekeken naar de komst van de deelnemers van de halve marathon. Patrick Kwist wist het publiek in extase te brengen daar hij onder luid geschreeuw van de speaker en de toeschouwers afstevende op een voor SPARK nieuwe parcourstijd 1:10:59 op de halve marathon. De verwachtingen van de marathon waren hoog gespannen door de komst van Luc Krotwaar en Ralf Preibisch. Bij de dames was het niemand minder dan SPARKatlete Elsemieke Vos die de overwinning naar zich toe trok. In een solo race finishte zij in een tijd van 3:09:34, tevens parcoursrecord. Een tevreden Luc Krotwaar, 2:37:16, vertelde na afloop dat het een pittig parcours was en dat hij het een leuke uitdaging vond hier aanwezig te zijn. Helaas is het niet gelukt om het parcoursrecord verder aan te scherpen maar als organisatie kunnen wij enorm trots terugblikken op hetgeen wij bereikt hebben.
Deelnemers uit Groot Brittannië, België, Noorwegen enz. spraken hun waardering uit over de organisatie. Wij bedanken alle deelnemers, vrijwilligers en sponsors voor deze mooie en onvergetelijke 5e editie.Organisatie SPARK Marathon
weekblad spijkenisse Kans op duizend deelnemers tijdens de SPARK Wintermarathon
van 12 december a.s.
Lees verder (pdf)
   
SPARK Wintermarathon zoekt nog sponsors!
 
 
 
website link website link